Izabelle Malmberg

Live Laugh Love

Magic nut & seed bread

Publicerad 2014-08-24 04:25:32 i Allmänt,

God morgon!
 
Igår var jag en riktigt hemmafru som städade hela lägenheten, bakade bröd & gjorde super smarriga vegan buster bar dessert.
Brödet var hur lätt som helst att göra och det smakar otroligt gott! Det är fullt med fiber och nyttigheter, perfekt men en skiva om dagen om du inte får i dig tillräckligt med nötter/frön. Jag gjorde om det till ett litet eget recpet med andra frön också, nästa gång ska jag nog ha i torkad aprikos & russin, mums!
Receptet är på engelska, men det är väldigt lätt att första, annars får ni fråga mig!
I ett senare inlägg kommer jag att posta mina vegan buster bars, håll utkik!

Ingredients:
1 cup / 135g sunflower seeds
½ cup / 90g flax seeds
½ cup / 65g hazelnuts or almonds
1 ½ cups / 145g rolled oats
2 Tbsp. chia seeds
4 Tbsp. psyllium seed husks (3 Tbsp. if using psyllium husk powder)
1 tsp. fine grain sea salt (add ½ tsp. if using coarse salt)
1 Tbsp. maple syrup (for sugar-free diets, use a pinch of stevia)
3 Tbsp. melted coconut oil or ghee
1 ½ cups / 350ml water

Directions:
1. In a flexible, silicon loaf pan combine all dry ingredients, stirring well. Whisk maple syrup, oil and water together in a measuring cup. Add this to the dry ingredients and mix very well until everything is completely soaked and dough becomes very thick (if the dough is too thick to stir, add one or two teaspoons of water until the dough is manageable). Smooth out the top with the back of a spoon. Let sit out on the counter for at least 2 hours, or all day or overnight. To ensure the dough is ready, it should retain its shape even when you pull the sides of the loaf pan away from it it.
2. Preheat oven to 350°F / 175°C.
3. Place loaf pan in the oven on the middle rack, and bake for 20 minutes. Remove bread from loaf pan, place it upside down directly on the rack and bake for another 30-40 minutes. Bread is done when it sounds hollow when tapped. Let cool completely before slicing (difficult, but important).
4. Store bread in a tightly sealed container for up to five days. Freezes well too – slice before freezing for quick and easy toast!

 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Izabelle

Izabelle Malmberg - Personlig tränare, & blivande tränings expert som utför sina studier i Australien. Denna blogg kommer att innehålla inspiration & vägledning för dig som vill leva ett mer hälsosamt liv. Izabelle kommer dessutom dela med sig av sin vardag & hur det är att leva i ett drömparadis. Kontakt: [email protected]

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela